support

Kan ik u helpen?

WIJ BELOVEN Reactietijd: 08:00
Op tijd: 98% BEREIKBAAR OP
Maandag:08:30 – 17:00
Dinsdag:08:30 – 17:00
Woensdag:08:30 – 17:00
Donderdag:08:30 – 17:00
Vrijdag:08:30 – 17:00
Zaterdag:Gesloten
Zondag:Gesloten
AllSens Contact E-mail Info Menu
Vorig
Artikel
Volgend
Artikel
Facilitaire zaken en geurbeleving?

Artikel

Facilitaire zaken en geurbeleving?

Gepubliceerd

Geur wordt steeds vaker ingezet op het gebied van facilitaire zaken en gebouwbeheer. Zo is er een toenemende vraag voor oplossingen waar geur een bijdrage aan levert. In oplossingen met geur wordt gedacht een het neutraliseren van onaangename geuren, maar ook het verbeteren van reinheid- en veiligheidsperceptie. 

Enkele voorbeelden?

Om het wachten op de Rotterdamse metro aangenamer te maken, introduceerde de RET geur en muziek in verschillende metrostations. Reizigers op dit station voelden zich prettiger en ervoeren een kortere wachttijd, aldus de RET. Daarop besloot de RET meerdere stations te voorzien van geur. Lees hier meer over de systemen die gebruikt worden door de RET.


Geurdeskundige AllSens ontwikkelde in samenwerking met Multi Sensory Concepts een speciale subtiele, natuurlijke geur voor de RET, dat bijdraagt aan een positieve beleving op de stations. 


Deze geur is tot stand gekomen door de expertise van AllSens. Op basis van diverse onderzoeken van de Universiteit van Wageningen en de ervaringen van het CCV – Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid – is de speciale geurcompositie voor de RET ontwikkeld. Door het toevoegen van onder andere citrus en groene natuurtonen, wordt het gevoel van reinheid en veiligheid en rust versterkt, zonder onaangenaam sterk te zijn. Een mix van bloemen en citrusnoten bedacht AllSens dat zich bezighoudt met geur in de openbare ruimte.

Metrostation RET Rotterdam

Belevingsmanager van de RET Van der Sluis: „Dat bloemige associëren mensen met fris en veilig, die citrus met geborgenheid, je thuis voelen.” 

Naast stations, kunnen diverse parkeergarages van o.a. Q-parks andere effecten staven. 

Daarnaast heeft de frisse geur ook nog een praktische werking. Het zorgt voor het versterkt gevoel van reinheid – men ervaart de ruimte schoner - zonder dat de geur onaangenaam sterk is. Uit diverse studies blijkt dat mensen zich netter gedragen als ze ervaren dat de omgeving schoon is. Dit komt de algemene beleving parkeergarages ten goede. Schoonmaakkosten worden omlaag gebracht en gebruikers voelen zich veiliger in de toch vaak donkere trappenhuizen van parkeergarages. AllSens voorziet deze ruimtes van wandsystemen, zoals de Zaluti Air: 2 of voor grotere ruimtes de Zaluti Air: 10. 

Maar ook om werkruimtes zoals kantoorpanden aangenamer te maken ten behoeve van de sfeer en effectiviteit, wordt geur steeds vaker meegenomen in het totaalconcept van facilitair managers. Zij zien de toegevoegde waarde van geur als een standaard. Een omgeving waar het niet alleen fris ruikt, maar waar geur tot een toevoeging dient in de zin van werkefficiëntie, sfeer of waar het juist een dienst of product kan versterken in een showroom.

Wilt u meer informatie over wat AllSens kan betekenen voor uw onderneming?

Neem contact op via e-mail: welcome@allsens.nl of bel met 0162 744047