support

Kan ik u helpen?

WIJ BELOVEN Reactietijd: 08:00
Op tijd: 98% BEREIKBAAR OP
Maandag:08:30 – 17:00
Dinsdag:08:30 – 17:00
Woensdag:08:30 – 17:00
Donderdag:08:30 – 17:00
Vrijdag:08:30 – 17:00
Zaterdag:Gesloten
Zondag:Gesloten
AllSens Contact E-mail Info Menu
Vorig
Artikel
Volgend
Artikel
Geurbeleving en kwaliteitsverhoging binnen de zorg

Artikel

Geurbeleving en kwaliteitsverhoging binnen de zorg

Gepubliceerd

Al jaren is er binnen de zorg een toenemende vraag naar innovatieve producten die een welbekend probleem kunnen tackelen binnen de zorg: geuroverlast. Zodra men een zorginstelling binnen loopt is het eerste wat je ervaart de typische geur. De oorzaak van geuroverlast varieert van ziekte, medicijnen, incontinentiemateriaal, afval en andere zaken. 

Ondanks goede luchtbehandelingssystemen is de overlast niet altijd volledig te neutraliseren. Een stap die vervolgens wordt genomen is het toepassen van geursystemen met geuren die de stankmoleculen omkapselen en neutraliseren. Naast neutralisatie hebben geursystemen ook andere kwaliteitsverhogende effecten. 


Geurbeleving biedt simultane oplossingen; neutralisatie, reinheidsperceptie, kalmeren, eetlust opwekken en een aangename beleving. 


Hoe uitten deze oplossingen zich dan in een praktijkvoorbeeld van een zorginstelling of ziekenhuis? 


Geurbeleving Ikazia Ziekenhuis Rotterdam

Praktische voorbeelden van ruimtes binnen ziekenhuizen zijn bijvoorbeeld wachtruimtes, entrees en behandelkamers. Zo zijn er behandelkamers waar mensen worden behandeld aan open wonden. De wonden veroorzaken geuroverlast. AllSens biedt geuren die speciaal zijn ontwikkeld voor de zorg. De geuren dienen te voldoen aan de strenge kwaliteitseisen van ziekenhuizen en hebben een bewezen neutraliserend effect. 

Voor zowel patiënten, personeel en bezoekers is geurbeleving echt een toegevoegde waarde binnen de zorg"

 

Meer informatie over geurbeleving in de zorg

Een ander praktijkvoorbeeld is het voorzien van kleine slaapkamers binnen de gehandicaptenzorg. In deze gevallen zijn slaapkamers permanent bewond door patiënten waar geuroverlast een consistent probleem vormt. Hier past AllSens compacte wandmodellen toe, die zeer nauwkeurig op tijd en intensiteit kunnen worden afgesteld. Hierdoor wordt het verblijf aangenamer gemaakt voor de patiënt, maar ook voor verzorgend personeel en niet te vergeten familieleden die zeer veel waarde hechten aan de kwaliteit van verblijfsruimtes. 

AllSens biedt totaaloplossingen om allerhande ruimtes te kunnen voorzien. Zo zijn er de Zaluti Air: 10 systemen die worden aangesloten op luchtbehandelingskanalen voor grote ruimtes, zoals entrees en ruimtes van meerdere verdiepingen die in open verbinding met elkaar staan. Daarnaast produceert AllSens Zaluti Air: 2 wandsystemen die in gangen of kleinere ruimtes worden opgehangen. 

Alle AllSens geuren voldoen aan de meest recente Europese IFRA, CLP en REACH wet- en regelgeving.

Tijdens aankomende beurs Zorgtotaal 2019 (12-14 maart) zal AllSens aanwezig zijn op stand 08.D080. Tijdens de beurs presenteren wij innovatieve producten die bijdragen aan de kwaliteitsverbetering binnen de zorg. U bent van harte welkom!

Wenst u meer informatie over geurbeleving binnen de zorg? Neem dan contact op via 0162 - 74 40 47

Of via e-mail: welcome@allsens.nl