support

Kan ik u helpen?

WIJ BELOVEN Reactietijd: 08:00
Op tijd: 98% BEREIKBAAR OP
Maandag:08:30 – 17:00
Dinsdag:08:30 – 17:00
Woensdag:08:30 – 17:00
Donderdag:08:30 – 17:00
Vrijdag:08:30 – 17:00
Zaterdag:Gesloten
Zondag:Gesloten
AllSens Contact E-mail Info Menu
Vorig
Artikel
Volgend
Artikel
Geurbeleving in parkeergarages?

Artikel

Geurbeleving in parkeergarages?

Gepubliceerd

Hoe geur een positieve bijdrage kan leveren aan het gevoel van reinheid en veiligheid in parkeergarages. Als je aan veiligheid denkt in openbare ruimtes is men snel geneigd te denken in de richting van camera's, hekwerken, poorten en andere veiligheidsoplossingen. Maar geur is minstens net zo belangrijk om een veiligheidsperceptie na te strefen. 

Parkeergarages zijn vaak donkere ruimtes en het kan er door afval en mensen die er gek genoeg hun behoefte doen ook erg stinken. Dit draagt bij aan een onveilig gevoel voor mensen die hun auto parkeren of halen. Met professionele geurbeleving wordt er juist een frisse en aangename geur verspreid, zodat het gevoel van veiligheid juist wordt verhoogd. De geursystemen kunnen worden geplaatst in parkeerruimtes, maar ook juist in trappenhuizen die naar buiten leiden.


"Onderzoek van de Universiteit van Wageningen en ervaringen van het CCV – Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid – wijzen uit dat de samenstelling van geur bepalend is. Door citrus- en natuurtonen, wordt het gevoel van reinheid en veiligheid en rust versterkt." 


Daarnaast kan een frisse geur ook bijdragen aan het terugdringen van schoonmaakkosten. Hoe dan? Dit komt door het effect van geur op menselijk gedrag. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mensen minder gauw geneigd zijn om afval achter te laten op plekken waar het fris en aangenaam ruikt. Minder vaak afval opruimen en minder afval opruimen scheelt direct in arbeid- en schoonmaakkosten. Hiermee wordt de investering in geursystemen op de termijn terugverdiend. 

Zaluti Air: 2 geursysteem voor in trappenhuizen

Men gedraagt zich netter en laten dus minder afval achter op plekken waar het fris en aangenaam ruikt” 

AllSens voorziet inmiddels tientallen parkeergarages van gemeenten of parkeerdienstverleners, zoals Q-Parks door heel Nederland. 

Wilt u meer informatie over wat AllSens kan betekenen voor uw onderneming?

Neem contact op via e-mail: welcome@allsens.nl of bel met 0162 744047